Enneagram

Enneagram Nederland is hét instituut voor professionele individuele begeleiding, training en opleiding en andere activiteiten met het enneagram. 

Enneagram Nederland biedt een diepgaand, specialistisch en breed aanbod van activiteiten met het enneagram voor particulieren, professionals en organisaties. Hun passie is het opleiden van professionals (coaches, counselors, trainers en leidinggevenden) in het toepassingsgericht werken met het enneagram. In het mens- en ontwikkelingsgerichte werken met het enneagram, zijn coaching en (relatie) counseling twee van de hoofdactiviteiten. Zowel door zelf coaching en (relatie)counseling aan te bieden als door het opleiden tot coach/counselor. In de kern biedt zij:

  • professionele én mensgericht begeleiding,
  • professionalisatie van professionals; het leren werken met het enneagram biedt verdieping en verrijking van de eigen professie.

Het aanbod varieert van activiteiten om mee te beginnen tot complete opleidingen. Activiteiten om mee te beginnen zijn bijvoorbeeld het ontdekken van uw type in een type interview, in de serie panelinterviews het verhaal horen van de 9 typen of kennismakingstrainingen van 1 of 2 dagen. De opleidingen zijn:

  • Enneagram Practitioner: als basis voor vervolgopleidingen maar ook voor Persoonlijk Ontwikkeling. U leert, oefent en ervaart hier de methode voor ontwikkeling met het enneagram
    EnneaProces Coach® & Counselor (met certificering): leer het coach-/counselorsvak met het enneagram als specialisatie;
  • Enneagram Trainer (met certificering): leer de kennis van het enneagram overdragen;
  • Persoonlijk Meesterschap: ontdek in 9 spirituele retraites, 9 sleutels tot bevrijding;
  • Professioneel Meesterschap: een uitgebreid programma van toepassingsgerichte Masterclasses voor verschillende groepen professionals. 

Enneagram Nederland organiseert jaarlijks vele trainingen en masterclasses bij Hotel & Congrescentrum Mennorode (in Elspeet). 

Meer informatie vindt u op de Website Enneagram