Wandelen op Het Loo

Kroondomein Het Loo is een bezoek meer dan waard. Het is prachtig wandelen in het Paleispark, waar de natuur het decor vormt voor fraaie cultuurhistorische elementen. De invloed van het huis Oranje-Nassau is in het Paleispark tastbaar aanwezig.

Vele wandel- en fietspaden doorkruisen de uitgestrekte Houtvesterij. Hier vindt u diverse uitgezette wandelroutes die in lengte variëren van 2,5 tot 14 kilometer. In de Houtvesterij wisselen bosgebied en open ruimten elkaar af. In totaal meten het Paleispark en de Houtvesterij samen ruim 10.000 hectare. Fiets-, wandel- en natuurliefhebbers kunnen in dit unieke gebied hun hart ophalen.

Kroondomein Het Loo is een koninklijk landgoed van 10.500 ha. Oorspronkelijk bestond de kern uit slot Het Oude Loo en het imposante zeventiende eeuwse Paleis Het Loo. Beide worden omringd door het Paleispark met daarin waardevolle cultuurhistorische elementen.
De Koninklijke Houtvesterij bestaat uit uitgestrekte bossen en heidevelden.
Het Paleispark is het park rondom slot Het Oude Loo en ligt tegen Paleis Het Loo aan.

Kroondomein Het Loo is het grootste aaneengesloten landgoed in Nederland en kenmerkt zich door een rijke cultuurhistorie, grote biologische diversiteit en veel landschapsschoon. Het gebied ademt rust, schoonheid en harmonie in een uitgestrekt en grootschalig landschap.

Meer informatie over wandelen op het Kroondomein vind je op de website van Kroondomein Het Loo !

  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen