Barbecue Tips

Onze bosrijke locatie vraagt om BBQ’s. Dus verdiepen wij ons als geen ander in de fijne kneepjes van het vak. Hieronder leest u wat tips om goed voorbereid te zijn!

Geeft u de BBQ liever uit handen? Bekijk dan hier naar onze mogelijkheden!

Hieronder wat tips om van aankomend barbecue seizoen een succes te maken, eet smakelijk!

  • Breng het vlees op kamertemperatuur
    Laat vlees en vis eerst op kamertemperatuur (18 graden Celsius) komen. Dan wordt het dikke gedeelte van het vlees of de vis sneller gaar.

  • Houd vlees en vis binnen op een warme dag
    Wordt het een warme dag? Presenteer het vlees en de vis dan niet buiten, maar binnen op kamertemperatuur. Dit voorkomt bederf.

  • Houd het hygiënisch 
    Vooral met kipfilet is het oppassen geblazen. Snijd bijvoorbeeld niet op hetzelfde plankje eerst de kipfilet en daarna een tomaat.

  • Vermijd vlammen
    Maak het vuur in de barbecue niet te groot. Dit voorkomt dat de boel verbrandt. Vlammen ontstaan vooral door het druipvet van vlees en olie.

  • Voorkom dat het vlees opkrult
    Als je een kotelet of entrecote bakt, maak dan altijd een sneetje in het vet. Dit voorkomt dat het vlees opkrult.

  • Leg niet teveel vlees en vis op de barbecue
    Verschillende soorten vlees en vis hebben ook verschillende tijden nodig om te garen. Best lastig om dat allemaal goed in de gaten te houden. Dat gaat beter als er niet te veel op de barbecue ligt.

  • Ontsmet het rooster met citroensap
    Haal een halve citroen in huis. Daarmee kan je het rooster af en toe even ontsmetten. Dit voorkomt dat het vlees naar vis smaakt, en omgekeerd.

  • Snijd het vlees niet direct nadat je het vak de barbecue hebt gehaald
    Een tip voor rundvlees en lamsvlees. Beter is het om het vlees tien minuten te laten liggen in aluminiumolie. Dan stroomt het bij het snijden veel minder vocht uit. Het vlees blijft sappiger.

  • Keer vlees en vis niet te snel om
    Keer het vlees en de vis niet te snel om. Want het kan aan het rooster plakken. Na een paar minuten laat de vlees en het vis vanzelf los.

  • Gebruik een vleestang
    Met een vleestang blijven de sappen in het vlees bewaard. Als je er met een vork in prikt, lopen de sappen eruit en wordt het vlees droog.

Wilt u uw medewerkers of klanten echt op een bijzondere manier bedanken voor de fijne samenwerking?
Dan is het Woods Festival zeker het overwegen waard!

  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen