Vrijzinnig Leerhuis Elspeet

Als oppervlakkigheid, opgeblazen actualiteiten, gemakkelijke kritiek en ondoordachte overtuigingen niet op prijs gesteld worden, dan is het Vrijzinnig Leerhuis op Mennorode in Elspeet een plaats waar u zich thuis zult voelen. Grote thema’s worden hier op een nieuwe manier – intellectueel, open en vrij van vooroordelen – benaderd. Download de folder.

Het leerhuis is bedoeld voor...
Vrijzinnig georiënteerden die hun visie op cultuur, politiek en maatschappij met kennis van theologie in relatie tot andere disciplines als sociologie, psychologie en filosofie willen verdiepen en met anderen willen delen. Hierbij komen ook film, literatuur en beeldende kunst regelmatig aan de orde.

Doel
Kennis verwerven en delen in een omgeving waarin onderling contact essentieel is. De focus ligt daarbij op maatschappij, cultuur, wetenschap en levensbeschouwing.

Algemene opzet
‘Vrijzinnig leerhuis Elspeet, open doperse groep voor studie en ontmoeting’ is een kring van mensen die intellectuele nieuwsgierigheid wil verbinden met onderlinge betrokkenheid. De groep wordt gevormd rond thematisch opgezette bijeenkomsten, viermaal per jaar. Deelnemers verbinden zich in principe aan het volledige jaarprogramma. Elke bijeenkomst wordt besloten met een eenvoudige liturgische viering die aansluit op het thema. De vaste contactpersoon van de groep is dr. Alfred R. van Wijk.

Data en docenten
Meldt u zich aan voor het Vrijzinnig Leerhuis, dan kunt u de keuze maken tussen twee verschillende groepen. Beide groepen hebben hetzelfde programma, maar de bijeenkomsten vinden op andere data plaats.    

Programma 2017 -2018

A 17-18 november 2017 Humor (?) ... dr. Alfred R. van Wijk
B 24-25 november 2017 Humor (?) ... dr. Alfred R. van Wijk
A 15-16 december 2017 De schoonheid van het geheim drs. Jeanet van Woerden
B 12-13 januari 2018 De schoonheid van het geheim drs. Jeanet van Woerden
A 2-3 februari 2018 Overgave drs. Alex Noord
B 9-10 februari 2018 Overgave drs. Alex Noord
A 2-3 maart 2018 Recht, religie en vrijheid mr. Thijs van Hoogstraten
B 16-17 maart 2018 Recht, religie en vrijheid mr. Thijs van Hoogstraten

Aanmelden
Aanmelden voor één of meerdere bijeenkomsten van het Vrijzinnig Leerhuis bij vrijzinnigleerhuis@ads.nl, u ontvangt dan een registratieformulier.

 

 

  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen