Aankomst
Vertrek
Code

Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

 

Verantwoord ondernemen, onze duurzame missie

Duurzaam ondernemen is bij Mennorode geen ’loze marketingkreet’, maar een beleving. Binnen de grenzen van een verantwoorde commerciële bedrijfsvoering respecteren wij mens en milieu, binnen en buiten onze organisatie.

 • Wij betrekken energie van een eigen warmtekrachtcentrale en zonnepanelen.
 • Voor de spoeling van het sanitair gebruiken wij regenwater.
 • Inkoop en toepassing van duurzame diensten en materialen staan voorop.
 • Wij bieden onze producten en diensten voor een eerlijke concurrerende prijs.
 • Op de hotelgang en in uw kamer treft u energiezuinige LED-verlichting aan.
 • De kranen en douchekop in uw badkamer zijn waterbesparend.
 • Vanaf 1 juli beschikt het hotel over 12 laadpalen voor uw elektrische auto.
 • Het papier op de bureau's en vergaderzalen is FSC-gecertificeerd.
 • Het afval binnen Mennorode wordt gescheiden en onder strikte afspraak door ons vuilverwerkingsbedrijf gerecycled.
 • Onze norm voor het personeelsbeleid is: kansen voor iedereen.
 • De omgang binnen Mennorode wordt gekenmerkt door persoonlijke aandacht en oprechte vriendelijkheid en belangstelling.
 • Wij hebben aandacht voor bezinning, inspiratie, onderling contact en respecteren elkaar.
 • De natuur om ons heen stelt ons in staat anderen daarvan te laten genieten. Wij respecteren deze natuur.
 • Onze bedrijfsmiddelen worden doelbewust ingezet. Medewerkers van Mennorode zijn zich bewust van hun taak en functie en handelen daarnaar.

Uitbreiding zonnepanelen

Serieuze uitbreiding van het aantal zonnepanelen op de daken van Mennorode! De duurzame missie van Mennorode gaat ook in 2020 verder. Al enkele jaren maakt Mennorode gebruik van de opbrengst van zonnepanelen. Als duurzame locatie niets nieuws onder de zon.
Met gepaste trots hebben wij deze maand circa 1000 panelen op de daken van hotel Mennorode toegevoegd en inmiddels in gebruik genomen. Samen met de al aanwezige panelen inmiddels goed voor een serieuze opbrengst Groene stroom.

Deze structurele aanvulling zorgt ervoor dat Mennorode, als groene vergader- en leisure locatie nog meer voorop gaat lopen in het duurzaam opwekken van energie. De opbrengst van deze uitbreiding gaat ons helpen om onze energiekosten, structureel en voor langere tijd, nog verder te verlagen.
Als Green Key locatie zijn wij enthousiast dat wij in nauwe samenwerking met onze partner EnergieBreed uit Ede dit traject recent hebben kunnen voltooien. Ook in deze bijzondere en enerverende tijden blijft Mennorode onverminderd haar verantwoordelijkheid nemen om o.a. de CO2 reductie structureel te verminderen.

Ook in 2021 staat er nog mooie initiatieven op stapel, waaronder een aanzienlijke uitbreiding van laadpalen voor zowel elektrische auto’s als fietsen. De natuur om Mennorode stelt ons in staat u en anderen daarvan te laten genieten. Wij als gastheer van de bossen van Elspeet respecteren de omgeving waarin wij u als onze gast mogen verwelkomen.

Green Key

Green Key is het instrument voor ondernemers om duurzaam te ondernemen. Met dit instrument bespaart Mennorode op energie en kijkt bijvoorbeeld kritisch naar de afvalstromen en schoonmaakmiddelen en informeert haar gasten hierover. Ook het zorgen voor minder belasting van het milieu (door onder andere CO2 reductie) en het inspelen op maatschappelijk verantwoord ondernemen horen hierbij. Mennorode verdient de Green Key op basis van de keuring die door de onafhankelijke Stichting KMVK wordt uitgevoerd. Green Key is een internationaal label. Wereldwijd zijn er ruim 2600 Green Key accommodaties in 25 landen.