Ontdek de schatten van de Veluwe!

De Veluwe heeft een lange historie en mede daardoor een zeer diverse en interessante cultuur. Op veel plekken staat het roemruchte verleden in de vorm van hoge stadsmuren en indrukwekkende vestingen nog geheel of gedeeltelijk overeind. Uitgestrekte landgoederen met fraaie landhuizen laten natuurschoon en historie op nostalgische wijze hand in hand gaan. Ontdek de prachtige historische Veluwse dorpen, de eeuwenoude hanzesteden Hattem, Elburg en Harderwijk of een van de landgoederen en kastelen.

Maar er zijn ook prachtige musea. Aan ieder onderwerp is eigenlijk wel een museum gewijd. Denk bijvoorbeeld aan Vincent van Gogh, Anton Pieck, kastelen, moderne kunst, oude ambachten, speelgoed en oorlogshistorie. Beleef het heden én verleden op de Veluwe!

Klik hier om de site van Visit Veluwe te bezoeken!

Paleis Het Loo
Hotel Mennorode grenst direct aan het "Kroondomein" met "Paleis Het Loo" als directe buurman, hoewel direct...als u de 14 km bos en heide ertussen wegdenkt. Kaartjes voor Paleis Het Loo koopt u bij de receptie van het hotel.

Kröller-Müller Museum
Tot en met 3 februari 2019 organiseert het "Kröller-Müller Museum" op initiatief van de Vereniging Rembrandt de tentoonstelling Als kunst je lief is. Voor één keer worden ruim tachtig belangrijke aankopen van veertig Nederlandse musea bijeengebracht die de afgelopen tien jaar mede zijn verworven met steun van de Vereniging Rembrandt.

 

  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen