Aankomst
Vertrek
Code

Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

 

Ontdek de schatten van de Veluwe!

De Veluwe heeft een lange historie en mede daardoor een zeer diverse en interessante cultuur. Op veel plekken staat het roemruchte verleden in de vorm van hoge stadsmuren en indrukwekkende vestingen nog geheel of gedeeltelijk overeind. Uitgestrekte landgoederen met fraaie landhuizen laten natuurschoon en historie op nostalgische wijze hand in hand gaan.

Ontdek de prachtige historische Veluwse dorpen, de eeuwenoude hanzesteden Hattem, Elburg en Harderwijk of een van de landgoederen en kastelen.

Maar er zijn ook prachtige musea. Aan ieder onderwerp is eigenlijk wel een museum gewijd. Denk bijvoorbeeld aan Vincent van Gogh, Anton Pieck, kastelen, moderne kunst, oude ambachten, speelgoed en oorlogshistorie. Beleef het heden én verleden op de Veluwe!

Klik hier om de site van Visit Veluwe te bezoeken!

Paleis Het Loo
Hotel Mennorode grenst direct aan het "Kroondomein" met "Paleis Het Loo" als directe buurman, hoewel direct...als u de 14 km bos en heide ertussen wegdenkt. 

Het paleis en de tuinen gaan weer open op 15 april 2022, meer informatie vind u hier.

Kröller-Müller Museum
Midden tussen 5.500 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en Zandverstuivingen ligt het Kröller-Müller Museum. In het Kröller-Müller komt al het schone samen. De unieke combinatie van kunst, natuur en architectuur staat garant voor een bijzondere ervaring. Het museum bezit de tweede grootste Van Gogh-verzameling ter wereld met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen.

Kasteel Cannenburch
Veldmaarschalk Maarten van Rossem bouwde Kasteel Cannenburch op de ruïne van een middeleeuws burcht. De oorspronkelijke bewoners van het rijk ingerichte edelmanshuis nemen u mee terug naar de 18de eeuw. Het kasteel, het bouwhuis en het park zijn op eigen gelegenheid te bezichtigen door middel van een audiotour of app.