Aankomst
Vertrek
Code

Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

 

Wild Spotten op de Veluwe

De pootafdruk van een edelhert ontdekken. De diepe wroetsporen van het wilde zwijn herkennen. Ooggetuige zijn van een havik in glijvlucht. Met een beetje geluk en de goed getrainde ogen van een gids geeft het bos veel van z’n geheimen prijs en met nog meer geluk vang je een hert, ree, vos of das in je verrekijker. De meeste kans op een wildontmoeting met deze Veluwe-bewoners heb je 's morgens vroeg of juist tegen de schemering.

Wildschermen

Je vergroot de kans op zo'n ontmoeting aanzienlijk door gebruik te maken van de wildschermen die op verschillende plekken zijn neergezet.
De wildschermen zijn alleen te bezichtigen met een gids.

  • Natuurtheater, Hoenderlose Bos
  • Hemellootjes, Vierhouterbos
  • Witte Hoogt, Speulderbos
  • Ringakker, Spelderholt
  • Alvenschoten, Hoog Buurlo
  • Laak, Sprielderbos
  • Tongerenseweg, Vierhouterbos
  • Paardenwei, Noorderheide

Wild kijken in Nunspeet

VVV Nunspeet biedt diverse wildtochten aan. De tochten dienen te worden gereserveerd bij de VVV in Nunspeet (0341-274747).
Kijk voor meer informatie op de website van VVV Nunspeet.

Met de boswachter wild kijken


Tussen Ugchelen en Hoenderloo ligt het Natuurtheater: een echte skybox voor wildspotters! Je kijkt uit over een wildakker, waar zwijnen, herten en reeën graag komen om van het gras te eten dat hier is ingezaaid. Onderaan de heuvel is een zoelplaats – een ondiep meertje, waar het wild uit drinkt of een bad neemt. Van april tot september zijn er verschillende excursies met de boswachter naar het Natuurtheater. 

In Wildarena Hemellootjes en Witte Hoogt kun je in de open lucht, op houten bankjes, door kijksleuven naar wild kijken. Omdat het open is, moet je heel stil zijn, dus het is extra spannend. Ook hier kun je uitsluitend met een excursie komen. 

Kijk in het overzicht van activiteiten van Staatsbosbeheer op de Veluwe of deze excursies worden aangeboden, en voor alle andere activiteiten.