De Luwte

Bent u op zoek naar een unieke locatie? Graag informeren wij u over onze trots! De Luwte is een uniek en bijzonder gebouw geschikt voor een zakelijke meeting, lezing, productpresentatie of zakelijk diner! Laat u verrassen en inspireren door de mogelijkheden.

Duurzaam karakter
De Luwte is duurzaam door het hergebruik van verschillende materialen. Het gebouw is volledig opgetrokken uit sloop- en kweekhout. Zo bestaan de wanden uit planken van een oude fabrieksvloer (meer dan 100 jaar oud!). De spanten zijn van vuren kweekhout en het dak bestaat uit acacia snoeihout. Er is geen bos gekapt, maar uitsluitend gesnoeid.

De glazen wand is gericht op het zuiden, waardoor het gebouw voor een groot deel verwarmd wordt. De overige verwarming komt van de vloerverwarming. De lampen werken grotendeels op sensoren.

Prijzen & nominaties
Dit bijzondere gebouw heeft al diverse prijzen en nominaties in de wacht weten te slepen. Zo behaalde De Luwte in 2012 de 2de plek in de regionale voorrondes van BNA Gebouw van het jaar (regio Oost). Later in dit jaar won De Luwte een internationale architectuurprijs: International Architecture Award 2012. Maar liefst 81 projecten uit 28 landen werden geselecteerd. De Luwte ontving bovendien een nominatie voor de Houtarchitectuurprijs '12.

Uw bijeenkomst in De Luwte organiseren?
U kunt De Luwte reserveren voor uw bijeenkomst (max. 80 personen). Zo wordt uw brainstormsessie, lezing of muziekuitvoering een ware beleving! Voor meer informatie over de kosten en reserveren, neemt u gerust contact met ons op (0577 498 111 / info@mennorode.nl). En als u toch in de buurt bent, schroom niet om alvast een kijkje te nemen. Wilt u zeker weten dat De Luwte vrij is, bel dan even van tevoren.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op! 

  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen