Veluwse appeltaart recept

Release your inner chef!


Veluwse Appeltaart

Ingrediënten deeg

300 gram patentbloem
200 gram roomboter (kamer temperatuur)
80 gram suiker 
20 gram vanillesuiker
5 gram zout
2 el koud water (eetlepels)
1 ei

ingredienten door elkaar kneden tot een glad deeg.
inpakken in plastic folie en in de koelkast koud laten worden.


vulling maken

6 grote elstar appels
50 gram paneermeel
80 gram suiker 
2 eetlepels kaneel 
3 eetlepels custard poeder 
75 gram witte rozijnen


Appels schillen en in gelijke blokjes snijden en mengen met de rest van de ingredienten.

 
springvorm 24 cm insmeren met boter.
deeg uitrollen dikte 2 millimeter en de vorm bekleden.
de appel vulling erin doen en licht aandrukken.
overgebleven deeg opnieuw uitrollen en banen snijden en deze over de appel heen leggen en deze insmeren met losgeklopt ei.

Doe de taart in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer een uur tot deze mooi gekleurd goudbruin is.

 
eet smakelijk!

 

  

  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen