Veluwse appeltaart recept

Ingrediënten deeg

  • 300 gram patentbloem
  • 200 gram roomboter (kamer temperatuur)
  • 80 gram suiker 
  • 20 gram vanillesuiker
  • 5 gram zout
  • 2 el koud water (eetlepels)
  • 1 ei

ingredienten door elkaar kneden tot een glad deeg.
inpakken in plastic folie en in de koelkast koud laten worden.

 

Vulling maken

  • 6 grote elstar appels
  • 50 gram paneermeel
  • 80 gram suiker 
  • 2 eetlepels kaneel 
  • 3 eetlepels custard poeder 
  • 75 gram witte rozijnen

Appels schillen en in gelijke blokjes snijden en mengen met de rest van de ingredienten.

springvorm 24 cm insmeren met boter.
deeg uitrollen dikte 2 millimeter en de vorm bekleden.
de appel vulling erin doen en licht aandrukken.
overgebleven deeg opnieuw uitrollen en banen snijden en deze over de appel heen leggen en deze insmeren met losgeklopt ei.

Doe de taart in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer een uur tot deze mooi gekleurd goudbruin is.

eet smakelijk!